Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie juni 2015

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Tattoogate
Tattoogate
Rubriek: 
Auteur: 
INL

Polendisco, mup en tattoogate

Dagelijks komen er nieuwe woorden en begrippen bij. Hebt u deze al opgevangen?

  • Banenbonus - bonus die het werkgevers (in Nederland) aantrekkelijker maakt om werknemers met lage inkomens in dienst te nemen. Lees meer

  • Mup - nieuw type yup van ná de economische crisis, die hoogopgeleid is, veel op social media zit en weer vol zelfvertrouwen bouwt aan een carrière. Mup komt uit het Engels en is in die taal een verkorte versie van millennial yuppie. Lees meer.

  • Polendisco - discotheek, meestal in een klein dorpje, waar vooral Poolse arbeiders komen. Lees meer.

  • Tattoogate - schandaal rond het door Apple geïntroduceerde slimme horloge, de Apple Watch, omdat die niet goed blijkt te werken bij mensen met een polstatoeage. Lees meer.

  • Walking football - voetbal waarbij niet gerend maar slechts gelopen mag worden, waarbij slidings verboden zijn en de buitenspelregel niet geldt. Lees meer

 

*  *  *

Uitdaging

Hoeveel van deze nieuwe woorden kunt u in één zin gebruiken? Post uw zin via een reactie! 

N.B. Alle reacties moeten worden goedgekeurd, dus graag even geduld, we publiceren uw zin zo snel mogelijk!