Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
29 september, 2019 - 17:00

Vacature Algemeen secretaris - Taalunie

De Taalunie zoekt per 1 februari 2020 een Algemeen secretaris (m/v/x)

De Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland, Vlaanderen en Suriname samenwerken op het gebied van het Nederlands. De vijf aandachtsgebieden zijn: 1. Standaardtaal; 2. Nederlands, taalvariëteiten en andere talen; 3. Onderwijs binnen het taalgebied; 4. Onderwijs buiten het taalgebied; 5. Taal en cultuur.

De Taalunie bestaat uit vier organen: het Comité van Ministers, de Interparlementaire Commissie, de Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren en het Algemeen Secretariaat. De algemeen secretaris is de voornaamste adviseur van de Ministers op het vlak van beleid inzake de Nederlandse taal. De algemeen secretaris vertegenwoordigt en representeert de Taalunie extern en is hét gezicht van het gemeenschappelijke Nederlands-Vlaamse taalbeleid. De algemeen secretaris stuurt een organisatie aan van 35 personen, het Algemeen Secretariaat.

Het Algemeen Secretariaat is het beleidsvoorbereidende en beleidsuitvoerende orgaan van de Taalunie. Het staat ten dienste van het Comité van Ministers, van de Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren en desgewenst van de Interparlementaire Commissie. Het Algemeen Secretariaat is gevestigd in Den Haag en heeft een deelkantoor in Brussel.

1. Uw functie
Vanuit een inhoudelijke en onderbouwde visie op het beleid voor het Nederlands stuurt u het Algemeen Secretariaat aan in de voorbereiding van het beleid en de uitvoering van het vastgestelde beleid. Daarnaast bent u de voornaamste adviseur van de betrokken ministers van Nederland en Vlaanderen op het gebied van de Nederlandse taal en het gemeenschappelijke taalbeleid. U bent het gezicht van het Nederlands-Vlaamse taalbeleid. U onderhoudt, ook namens de betrokken ministers, de contacten met de belangrijkste actoren met het oog op een goede informatie-uitwisseling en een positief imago van de Taalunie. In samenspraak met de politieke en ambtelijke instanties stimuleert u de samenwerking tussen de diverse delen van het Nederlandse taalgebied. U vertegenwoordigt de Taalunie, en in ruimere zin het taalgebied, in internationale contacten (internationale neerlandistiek, samenwerking met buurlanden en met de gebieden waar het Nederlands historisch een rol speelt).

U stelt op basis van een meerjarig beleidsplan elk jaar een actieplan op waarin de operationele doelstellingen zijn opgenomen en de wijze waarop personeel en middelen worden ingezet om die te realiseren. U voert een adequaat personeelsbeleid en motiveert een 35-tal medewerkers van verschillende nationaliteiten. U consolideert de in de afgelopen jaren doorgevoerde transitie tot een nieuwe Taalunie, altijd met transparantie hoog in het vaandel en in goede communicatie met alle betrokken partijen.

2. Uw profiel
U hebt een sterke, inhoudelijk gemotiveerde, wetenschappelijk gedragen visie op het beleid voor het Nederlands, evenals op actuele vraagstukken en dilemma's die daarbij aan de orde zijn. U heeft bekendheid met en erkende zichtbaarheid in 'de wereld van de taal'. U beschikt over een netwerk dat relevant is voor de Taalunie. U hebt een academische opleiding (bij voorkeur doctoraat / gepromoveerd) en minstens 10 jaar ervaring in een vergelijkbare leidinggevende functie in een bestuurlijke omgeving. U hebt aantoonbare affiniteit met de werkvelden van de Taalunie. U kunt de visie van de Taalunie uitdragen aan een breed publiek. U bent een people manager en slaagt erin om medewerkers en belanghebbenden te enthousiasmeren. U communiceert vlot in het Nederlands en het Engels. Andere talen zijn een pluspunt. U bent een vlotte netwerker en een bruggenbouwer.


3. Contact
Meer informatie (functiebeschrijving) vindt u hier.

Indien u vragen heeft over de vacature kunt u contact opnemen met:
- Justus de Hooge (e-mail - +31 6 15038390);
- Lieven Boelaert (e-mail - +32 490 65 75 21).

Uw sollicitatie kunt u richten aan:
Mevrouw Ingrid van Engelshoven
Voorzitter van het Comité van Ministers van de Nederlandse Taalunie
IPC2100
Postbus 16375
2500BJ Den Haag
Nederland
E-mailadres: vacature-as@taalunie.org

De Taalunie werft aan op basis van competenties en talenten, ongeacht leeftijd, geslacht, gender, origine of handicap.

De reactietermijn viel nagenoeg volledig samen met de zomervakantie, en de selectiecommissie heeft moeten vaststellen dat dit er blijkbaar toe leidde dat het aantal reacties laag uitviel. De selectiecommissie heeft daarom beslist de indieningstermijn voor kandidaturen te verlengen, tot 31 oktober.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.