Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Actueel

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
4 december, 2019 - 10:27

Inschrijving Taalunie Zomercursus Nederlands 2020 geopend

Volgend jaar gaan 120 studenten Nederlands vanuit de hele wereld opnieuw deelnemen aan de intensieve Taalunie Zomercursus Nederlands - taal, cultuur en beroep. De 65e editie wordt opnieuw georganiseerd door het Universitair Centrum Talenonderwijs (UCT) van de Universiteit Gent.


120 nieuwe ambassadeurs voor het Nederlands

Van 2 tot 15 augustus volgen de studenten een gerichte, intensieve en verdiepende cursus die als een belangrijke aanvulling geldt op de studie in het thuisland, en een professionele springplank biedt naar een carrière met het Nederlands.

Daarnaast breiden de studenten hun netwerk uit en versterken ze hun rol als ambassadeurs van het Nederlands en de Nederlandstalige cultuur. Deze ambassadeurs zullen de samenwerking tussen Nederlandstalige landen en de rest van de wereld bevorderen op politiek, sociaal, cultureel en economisch vlak.

De inschrijving voor studenten is nu geopend en verloopt via een vaste contactpersoon aan de afdelingen Nederlands buiten het Nederlandse taalgebied.


Belang voor de internationale neerlandistiek

Jaap Faber, docent Nederlands aan de Károli-universiteit Boedapest: "Zonder de zomercursus zou de internationale neerlandistiek, zoals die nu is, niet bestaan. Tijdens de zomercursus wordt de basis gelegd voor allerlei netwerken. Toekomstige wetenschappers en docenten die in het buitenland de neerlandistiek weer verder verspreiden worden gecreëerd op zomercursussen."


Ervaringen

Hoe ervaren studenten de zomercursus en wat is het belang van deze cursus en de stage? Bekijk hier de video’s en kom meer te weten.


Meer informatie

Ga naar de website van de Taalunie Zomercursus Nederlands
Lees de blog met diverse bijdragen van studenten en docenten