Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie juni 2016

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 

Nieuw woord: zeemeerminnenzwemles
Rubriek: 
Auteur: 
INT

Vergistoerist en zeemeerminnenzwemles

Nieuw woord: zeemeerminnenzwemles

 

Talen bewegen mee met hun tijd en met de mensen die ze spreken. Ook het Nederlands! Dagelijks zien nieuwe woorden en begrippen het licht. Rob Tempelaars en Vivien Waszink van het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) verklaren de volgende.

Kwarkbaard, iemand, meestal een hipster, met een baard waarin kwark of yoghurt zit. Lees meer.

Smombie, iemand die totaal verdiept is in zijn mobiele telefoon en daardoor geen oog heeft voor zijn directe omgeving en zich als een soort zombie gedraagt en voortbeweegt. Lees meer.

Vergistoerist, toerist die zich vergist, meestal in een datum, en dus op de verkeerde dag naar een bepaalde plaats afreist voor een bijeenkomst of activiteit. Lees meer.

W-halsshirt, oranje shirt met een hals in de vorm van een W. Lees meer.

Zeemeerminnenzwemles, zwemles waarin bij wijze van oefening met de staart van een zeemeermin gezwommen wordt. Lees meer.

Eerdere woordstraten bekijken? Klik hier.