Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie september 2014

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Neerlandia
Neerlandia
Rubriek: 
Auteur: 
Marinel Gerritsen

VL en NL: waarom twee culturen?

Waarom zijn er zoveel cultuur- en waardeverschillen tussen Vlaanderen en Nederland? Is dat problematisch? En zouden we niet beter profiteren van die verschillen tussen Vlaanderen en Nederland?

Het antwoord op deze vragen vindt u in het artikel Vlaanderen en Nederland: waarom twee culturen en wat zijn de gevolgen in Vlaams-Nederlandse interacties? van Marinel Gerritsen in het tijdschrift Neerlandia

"De Vlaming verbaast zich over de risico’s die de Nederlanders nemen en de Nederlander verbaast zich op zijn beurt over alles wat de Vlaming allemaal verzekert, tot agressie op school aan toe (hogere onzekerheidsvermijding in Vlaanderen)."

Nieuwsgierig? Lees het artikel hier (pdf)
Uit: Neerlandia, Nummer 2, 2014, p. 11

Neerlandia/Nederlands van Nu is een Nederlands-Vlaams tijdschrift voor taal, cultuur en maatschappij. Het verschijnt vier keer per jaar, een volledige jaargang telt 204 bladzijden. Het tijdschrift wordt uitgegeven door het Algemeen-Nederlands Verbond (ANV). Meer informatie over het ANV en Neerlandia/Nederlands van Nu vindt u op www.anv.nl.