Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie februari 2015

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Rubriek: 
Foto: 
Paul Levitton

Remco Campert laureaat Prijs der Nederlandse Letteren

Gisteren maakte minister Jet Bussemaker, namens het Comité van Ministers van de Taalunie, bekend dat de Nederlandse dichter, schrijver en columnist Remco Campert (1929) dit najaar de Prijs der Nederlandse Letteren ontvangt. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van €€ 40.000,-. In oktober reikt koning Filip de prijs uit op het Koninklijk Paleis van Brussel.

Bovenstaand filmpje is vertoond bij de officiële bekendmaking door de minister op het openingsprogramma van het Vlaams-Nederlandse culturele evenement BesteBuren. Hierin wordt kort ingegaan op het werk van Campert en ziet u in een kort interview zijn reactie op het gegeven dat hij de laureaat is.