Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie maart 2015

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Gelukkig zijn
Gelukkig zijn
Rubriek: 
Foto: 
Veronique De Boever

Anderstaligen zingen Vlaamse klassiekers

De Vlaamse theatergroep Fast Forward maakt al bijna vijftien jaar professionele theaterproducties voor mensen die Nederlands leren. Die spelen ze niet alleen in België en Nederland, maar ook elders in de wereld, bijvoorbeeld bij vakgroepen Nederlands aan buitenlandse universiteiten.

De nieuwste voorstelling heet 'Gelukkig zijn'. Daarin staan voor het eerst anderstaligen zelf op de planken: ze vertellen verhalen en zingen - als vierstemmig koor - bekende Nederlandstalige liedjes.

Wat is geluk? En hoe doe je dat: gelukkig zijn? Ga mee op zoek naar het geluk, op de tonen van bekende Nederlandstalige liedjes.

‘Gelukkig zijn’ gaat tot eind mei op tournee! Bekijk de speelkalender.

De productie ‘Gelukkig zijn’ kwam tot stand met steun van het Impulsfonds, vzw 'de Rand', de Taalunie, de provincie Vlaams-Brabant, het Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven, de stad Vilvoorde en CC Het Bolwerk.