Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie juli 2014

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Smoukahontas
Smoukahontas
Rubriek: 

Als het maar goed klinkt

Misschien kent u haar al, want al meer dan 12 miljoen mensen hebben haar filmpjes bekeken. De Finse Smoukahontas (haar echte naam is Sara) laat zien - of liever horen - hoe je buitenlanders inpakt met een vlekkeloos accent.

Je kunt dan nog zo goed een vreemde taal spreken, als je accent niet juist zit, blijf je altijd een beetje een kluns. In haar video's imiteert Smoukahontas met veel bravoure talloze accenten van talen uit de hele wereld.

Helaas loopt ze niet zo hoog op met ... het Nederlands. Daarover zegt ze in een tweede filmpje: "Nederlands is als een kanker. Dat komt omdat ik het gewoon niet begrijp. Nederlands(talig)e mensen, ik bewonder jullie!'  

Misschien kan u haar overtuigen van het tegendeel?