Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie december 2015

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Rubriek: 

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het jaar is bijna ten einde en u maakt uw lijstje met goede voornemens. In 2016 gaat u toch echt beginnen met dat meesterwerk. Op de website Debutant tot Besteller vindt u tips van debutanten, uitgevers en agenten.

Debutanten, in verschillende fases van het debuteren, maar ook gelauwerde auteurs vertellen op deze site over hun ervaringen en over hun visie op het vak. Ook uitgevers en recensenten worden geïnterviewd. Wat komt er kijken bij het uitgeven en het verkopen van literaire fictie in Nederland en Vlaanderen (proza en poëzie)? Hoe kom je aan een uitgever? Hoe gaat het redigeren en uitgeven van een boek? Hoe belangrijk is de pers, het literaire wereldje, het prijzencircus? Iedere week belicht de website een andere auteur, uitgever of boekprofessional binnen de Nederlandstalige letteren, aan beide kanten van de grens tussen Nederland en Vlaanderen.