Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie april 2015

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Pratende mensen
Pratende mensen
Rubriek: 
Auteur: 
Christine Liebrecht

Wanneer krachtige taal overtuigt

Je moet je insmeren voordat je de zon in gaat. 90% van de volwassen Nederlanders weet dit, maar toch verbrandt gemiddeld een kwart van hen minimaal eenmaal per jaar. Zijn we Oost-Indisch doof voor dergelijke berichten die ons gedrag proberen te veranderen? Nee hoor, zolang een persuasieve boodschap maar de juiste taal bevat. Met krachtig taalgebruik kan je prima iemands gedrag beïnvloeden.

Graag verwijzen we u naar de blog Wanneer krachtige taal overtuigt van Christine Liebrecht op de website van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie – kortweg SWOCC.

Het artikel verscheen op 17 maart 2015 in Blog uit de wetenschap, een onderdeel van de Kennisbank van SWOCC. In deze rubriek bloggen wetenschappers over interessante wetenschappelijke artikelen. Christine Liebrecht is Neerlandica, communicatiewetenschapper en docent corporate communicatie aan de UvA.

‘Met krachtig taalgebruik kan je prima iemands gedrag beïnvloeden.’

Over SWOCC

 Met praktijkrelevantie als uitgangspunt verzamelt en ontwikkelt de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie (SWOCC) wetenschappelijke kennis over de werking van merken en communicatie. Zo stelt het marketing- en communicatieprofessionals in staat nieuwe kennis in het vakgebied bij te houden én toe te passen. SWOCC is gelieerd aan de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam.