Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie april 2015

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Presentatie
Presentatie
Rubriek: 
Auteur: 
De Taaltelefoon

Haalt u de fouten uit deze zin?

Het is weer tijd om uw taalspeurneus op te zetten! Zoek de struikelblokken in de volgende zin.

Na aanleiding van de jaarlijkse bijeenkomst, die zoals gewoonlijk doorgaat in het chicste hotel van de stad, zal de nieuwe management consultant haar project voorstellen.

Haalt u de drie fouten uit deze zin?

Denk er even over na, en scrol dan verder om te zien of u het goed had!

 

*

 

*  *

 

*  *  *

 

  • na aanleiding van

De juiste combinatie is naar aanleiding van. Deze vaste combinatie geeft aan dat de jaarlijkse bijeenkomst de aanleiding was om het project voor te stellen. Het voorzetsel na geeft een volgorde aan, bijvoorbeeld Na de vergadering gingen we samen iets drinken. Die betekenis zit niet in naar aanleiding van. Meer informatie vindt u bij Onze Taal

  • doorgaat

Hoewel doorgaan in België vaak gebruikt wordt in de betekenis 'plaatsvinden, plaatshebben', is dat gebruik geen standaardtaal. Doorgaan is wel standaardtaal in de betekenis 'ondanks moeilijkheden, bezwaren of uitstel plaatsvinden', zoals in Ondanks de verbouwingen in het hotel kon de jaarlijkse bijeenkomst toch doorgaan. Lees meer op Taaladvies.

  • management consultant

Samenstellingen van Engelse woorden die in het Nederlands gebruikelijk zijn, zoals de functiebenaming managementconsultant, schrijven we aaneen. De Taaltelefoon geeft meer uitleg.

 

Helemaal goed is dus:

Naar aanleiding van de jaarlijkse bijeenkomst, die zoals gewoonlijk plaatsvindt in het chicste hotel van de stad, zal de nieuwe managementconsultant haar project voorstellen.