Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie september 2015

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Twan Huys
Twan Huys
Rubriek: 

Twan Huys over dialect en carrière

Niet iedereen spreekt standaard Nederlands als moedertaal in Nederland en Vlaanderen. Veel mensen spreken dialect of streektaal.

Ook Twan Huys, de Nederlandse journalist en presentator, wist al vroeg dat hij in de media wilde werken, maar was onzeker of hij het boven de rivieren zou redden met zijn Limburgse tongval. Werd en wordt het gebruik van dialect in de media geaccepteerd? Hoe was Twans carrière gelopen als hij geen mediatraining had gehad? En hoe zit dat bij andere beroepen?

Hoogleraar Gerbert Kraaykamp van de Radboud Universiteit in Nijmegen onderzocht of het spreken van een dialect van invloed is op de maatschappelijke positie en de carrière van de spreker.

Bekijk via de link de reportage van de NTR over de invloed van dialect op carrièremaken.

 

Bron: NTR, Dat is andere taal!