Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie juni 2014

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Ons Erfdeel
Ons Erfdeel
Rubriek: 
Auteur: 
Wim Couwenberg

Heeft het Nederlands nog toekomst?

Een opmerkelijk artikel uit een actueel taaltijdschrift: Heeft het Nederlands als cultuurtaal nog toekomst? uit Ons Erfdeel.

Journalist en rechtsgeleerde Wim Couwenberg ziet met lede ogen aan dat het Engels steeds meer oprukt als wetenschaps- en onderwijstaal. In zijn artikel vraagt hij zich af hoe belangrijk het in stand houden van het Nederlands als cultuurtaal is voor de toekomst van de Nederlandse identiteit. “Dit is een vraag die zich steeds meer opdringt, nu Nederland zich opnieuw bezint op zijn identiteit als natie”, stelt hij.

Exclusief voor lezers van Taalunie:Bericht

Lees hier het artikel Heeft het Nederlands als cultuurtaal nog toekomst van Wim Couwenberg. (gepubliceerd in Ons Erfdeel 2014/2)

 

Ons Erfdeel vzw heeft als doel de cultuur van Vlaanderen en Nederland in het buitenland bekend te maken en de culturele samenwerking tussen alle Nederlandssprekenden te bevorderen. Dit probeert Ons Erfdeel vzw te realiseren door het uitgeven en verspreiden van tijdschriften en boeken in het Nederlands en in andere talen en door het organiseren van manifestaties, debatten en evenementen.

Meer info: www.onserfdeel.be