Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie juni 2014

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Taaladvies
Taaladvies
Rubriek: 

Haalt u de fouten uit deze zin?

Test uw taalvaardigheid! De zin is gebaseerd op actuele taalvragen die taalgebruikers stelden via Taaladvies.net of Taaltelefoon.be. De Taaltelefoon licht de heikele punten kort toe. 

Daarom wilde de media opnieuw de aandacht trekken op Poetin's acties in de regio.

 

In deze zin staan drie fouten. Haalt u de fouten eruit?

Denk er even over na, en scrol dan verder om te zien of u het goed had!

 
*
 
 
* *
 
 
* * *
 
 
  • De media wilde

De media wilde is niet correct. De meervoudsvorm media wordt gecombineerd met een werkwoord in het meervoud: de media wilden. Meer weten? Zie Taaltelefoon.be.

  • Poetin's acties

Poetin's acties is niet correct gespeld. De bezits-s wordt gewoon aan Poetin vast geschreven: Poetins acties. Er komt alleen een apostrof als de vorm zonder apostrof verkeerd wordt uitgesproken, bijvoorbeeld in Obama's actiesDe regel vind je in het Groene Boekje.

  • De aandacht trekken op

De aandacht op iets trekken is standaardtaal in België. Dat wil zeggen dat de combinatie in België algemeen gebruikelijk is in de standaardtaal, en dus correct, maar dat die in Nederland niet gangbaar is. Standaardtaal in het hele taalgebied is de aandacht op iets vestigen. Lees meer op Taaladvies.net.

Helemaal goed is dus:

De media wilden opnieuw de aandacht trekken/vestigen op Poetins acties in de regio.