Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie januari 2015

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Rubriek: 

Het ontstaan van taal volgens Paulien

Paulien Cornelisse is een veelzijdige dame met een eigen kijk op taal. Ook over het ontstaan van de taal heeft zij zo haar ideeën.

Paulien Cornelisse is schrijfster van het boek Taal is zeg maar echt mijn ding. In 2012 verscheen En dan nog iets, het vervolg hierop. In 2013 kreeg ze een platina boek voor Taal is zeg maar echt mijn ding, er waren 500.000 exemplaren verkocht. Daarnaast schrijft zij een wekelijkse column in nrc.next en NRC Handelsblad. Ook maakt ze maandelijks een dialoog voor het tijdschrift Jan. In de herfst van 2010 won ze voor haar schrijfwerk de Tollensprijs. In 2012 werd En dan nog iets genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Naast het schrijven van boeken is Paulien samen met Micha Wertheim actief met het organiseren van Echt Gebeurd, een middag waarop mensen verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. In april 2013 verscheen hiervan een luisterboek. Tot slot maakt zij cabaret. Momenteel tourt ze door Nederland en Vlaanderen met haar derde voorstelling, Maar Ondertussen. Eerdere voorstellingen van Paulien Cornelisse waren Dagbraken (premiere in 2008), en Hallo Aarde (premiere in 2011). In de herfst van 2010 won Paulien de Neerlands Hoop, een prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

Bekijk het filmpje om te zien hoe Paulien Cornelisse het ontstaan van de taal analyseert.