Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie november 2015

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Rubriek: 

Beide kanten van de grens

De website Debutant tot Bestseller volgt schrijvers en dichters in Nederland en België.

Debutanten, in verschillende fases van het debuteren, maar ook gelauwerde auteurs vertellen op deze site over hun ervaringen en over hun visie op het vak. Ook uitgevers en recensenten worden geïnterviewd. Wat komt er kijken bij het uitgeven en het verkopen van literaire fictie in Nederland en Vlaanderen (proza en poëzie)? Hoe kom je aan een uitgever? Hoe gaat het redigeren en uitgeven van een boek? Hoe belangrijk is de pers, het literaire wereldje, het prijzencircus? Iedere week belicht de website een andere auteur, uitgever of boekprofessional binnen de Nederlandstalige letteren, aan beide kanten van de grens tussen Nederland en Vlaanderen. 

Van Debutant tot Bestseller wordt ondersteund door de Taalunie.