Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie mei 2015

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Sneeuwbal
Sneeuwbal
Rubriek: 

Schrijft u de mooiste sneeuwbalzin?

´O, de kat gaat graag miauwen wanneer carillons onverwacht weerklinken.´

Wat valt u op aan de voorgaande zin? Misschien ziet u het meteen: de zin bestaat uit in lengte toenemende woorden. Deze stijlfiguur wordt een sneeuwbalzin genoemd. Het is een van de stijlfiguren die aan bod komen in het nieuwe Groot retorisch woordenboek van Paul Claes en Eric Hulsens. Dit Nederlandse lexicon van stijlfiguren is een staalkaart en inspiratiebron voor al dan niet professionele schrijvers.

Win een exemplaar van het Groot retorisch woordenboek!

Kunt u zelf ook een mooie of lange sneeuwbalzin samenstellen? Stuur dan via een reactie hieronder uw sneeuwbalzin in en maak kans op een exemplaar van het Groot retorisch woordenboek. Namens Uitgeverij Vantilt mogen we drie boeken verloten voor de mooiste sneeuwbalzin! Inzenden kan tot en met 20 mei. U leest de uitslag in de volgende editie.

Groot retorisch woordenboek. Lexicon van stijlfiguren  door Paul Claes & Eric Hulsens

ISBN 978 94 6004 199 0 | 160 pagina’s

Prijs € 22,50