Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
25 maart, 2017 - 00:00

Vlaamse en Nederlandse schrijvers gaan de grens over

Vlaanderen en Nederland trekken ook dit jaar weer samen op voor het literaire hoogtepunt van het jaar: de Boekenweek, van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april.

De Taalunie maakt zich sterk voor de Boekenweek in Nederland en Vlaanderen en biedt o.a. financiële ondersteuning. Ze wil met name de uitwisseling van auteurs tussen beide delen van het taalgebied stimuleren, onder meer door steun aan het programma 'Vice Versa', waarbij Nederlandse en Vlaamse auteurs over de grens optredens verzorgen en daarmee het literaire grensverkeer verrijken. Dé manier voor veel lezers om auteurs uit beide landsgebieden te ontmoeten.

Het thema van de Boekenweek 2017 is 'Verboden vruchten: een Boekenweek vol verleiding'. Herman Koch heeft het Boekenweekgeschenk geschreven en Connie Palmen Boekenweekessay.

De Boekenweek 2017 in Vlaanderen

De Boekenweek 2017 in Nederland