Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
16 oktober, 2018 - 11:55

Veel animo voor de Week van het Nederlands 2018

Een inspiratieparcours, een limerick- en een columnwedstrijd, tal van lezingen, debatten, workshops, voorstellingen en een heleboel online vermaak in de vorm van quizjes en taaltips: de vierde Week van het Nederlands, van 6 tot 14 oktober 2018, spreidde zich als een olievlek uit over ons taalgebied.


Van alle kanten belicht

De test 'Belieft u een kopje T' van de Taaltelefoon of de #termvandedag van het ivdNt waren een van de tientallen activiteiten die voor de vierde keer werden gebundeld in een week waarin de Nederlandse taal centraal staat. Een andere geslaagde actie was #Odiseeleest van de Hogeschool Odisee. Op alle campussen werden leessessies georganiseerd waar zowel studenten als personeelsleden aan deelnamen.

In het hele taalgebied konden liefhebbers en professionals meeschrijven, meepraten en meedenken tijdens verschillende activiteiten, zoals:

- De uitreiking van de LOF-prijs voor de Nederlandse taal voor An De Moor.
- De 'Spreek Nederlands Dag'
- Een themadag over laaggeletterdheid
- 'Babbelfestivals', voor sprekers en leerders van het Nederlands.

Voor de Week van het Nederlands was er ook weer een Taalkrant gemaakt. Veel onderwijsinstellingen hebben gebruik gemaakt van deze krant voor lesdoeleinden.
De Taalkrant is als pdf te downloaden.

Alle activiteiten van de Week van het Nederlands 2018 zijn te vinden op: https://weekvanhetnederlands.org/