Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
3 april, 2017 - 13:12

Unieke collectie lesmateriaal NT2/NVT wordt feestelijk gelanceerd

Start van een duurzame samenwerking voor het Nederlands

Op vrijdag 28 april wordt een unieke collectie lesmateriaal Nederlands voor anderstaligen officieel gelanceerd in Muntpunt Brussel. In aanwezigheid van Vlaams minister Sven Gatz zal de vakbibliotheek aan lesgevers NT2 en NVT worden gepresenteerd.

De collectie professioneel lesmateriaal en vakliteratuur van de Taalunie is nu voor het eerst breed toegankelijk voor lesgevers Nederlands voor anderstaligen in Muntpunt Brussel.

Officiële lancering

Lesgevers NVT en NT2 kunnen op 28 april gratis workshops volgen, de unieke collectie lesmateriaal ontdekken en andere lesgevers ontmoeten. De workshops richten zich op actuele thema's als interactief lezen, spreekvaardigheid en evaluatie & toetsen.

Klik hier voor meer informatie, het programma en inschrijvingen.

Samenwerken voor het Nederlands

De Taalunie werkt sinds kort samen met bibliotheek en informatiecentrum Muntpunt en het Huis van het Nederlands Brussel. De uitgebreide NVT-vakbibliotheek heeft een plek gekregen in Muntpunt. Een collectie die regelmatig zal worden herzien en aangevuld. Het Huis van het Nederlands Brussel maakt de brug tussen de collectie en lesgevers. Deze lancering betekent voor de drie partners ook de start van een duurzame samenwerking.

De collectie wordt sinds kort ook gekoppeld aan gratis consults. Hierbij wordt het lesmateriaal voorgesteld en voorzien van meer uitleg en tips.