Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
25 maart, 2014 - 12:28

Tommy Wieringa wint De Inktaap 2014

Voor zijn roman Dit zijn de namen heeft Tommy Wieringa de literaire jongerenprijs De Inktaap gekregen. Wieringa ontving de prijs op 24 maart in Rotterdam in het bijzijn van duizend scholieren, de juryleden van De Inktaap.

Voor de literaire jongerenprijs De Inktaap lezen scholieren van 15 tot 18 jaar de winnaars van drie grote literaire prijzen. Dit jaar waren dat, naast het boek van Wieringa (Libris Literatuurprijs 2013), Pier en oceaan van Oek de Jong (Gouden Boekenuil 2013) en Post Mortem van Peter Terrin (AKO Literatuurprijs 2012). Daarnaast was er voor het eerst een nominatie uit de Cariben: De laatste parade van de Surinaamse auteur Ruth San A Jong.
Ruim 1.500 scholieren van zo’n 120 scholen uit Vlaanderen, Nederland, Suriname en Curaçao lazen en bespraken de afgelopen maanden die vier boeken. Lees hier het juryverslag.
De Inktaap stimuleert de uitwisseling tussen leerlingen, docenten en scholen in het Nederlandse taalgebied en wordt mogelijk gemaakt door de Taalunie en Stichting Lezen Nederland.