Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
12 juli, 2018 - 13:08

Rapport toont meerwaarde Vlaamse deelname aan Europese infrastructuur voor taalonderzoek

Het onderzoek op het gebied van taal- en spraaktechnologie en gerelateerde disciplines in Vlaanderen in de afgelopen vijf jaar is overzichtelijk in beeld gebracht in een nieuw rapport van de Taalunie en het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT).

Dit rapport schetst een beeld van de wetenschappelijke context waarin de activiteiten van CLARIN ERIC in Vlaanderen hebben plaatsgevonden en van het onderzoek dat Vlaamse deelname aan CLARIN ERIC motiveert en legitimeert.

Download het rapport

Doel van het rapport is om de meerwaarde van een Vlaamse deelname aan de Europese onderzoeksinfrastructuur CLARIN aan te tonen. CLARIN staat voor Common Language Resources and Technology Infrastructure. Dat is een infrastructuur die digitale taalmaterialen en tools via een enkele login beschikbaar stelt voor wetenschappers en studenten. Voor de samenstelling van het rapport hebben verschillende partijen de handen in elkaar geslagen. Het rapport is er gekomen op vraag van EWI en is opgesteld in samenwerking met het consortium CLARIN DLU/Flanders en CLARIN ERIC.