Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
8 april, 2014 - 12:24

Nieuwe opleiding Nederlands in Antalya

De Akdeniz Universiteit in Antalya (Turkije) is op 3 maart gestart met een opleiding Nederlands. Die is bedoeld voor personen die Nederlands moeten kennen voor hun beroep. Het gaat om cursussen in het kader van opleidingen voor sociaalpedagogische begeleiding en ouderenzorg, en daarnaast ook middenmanagement en een opleiding om te werken in een call center. Nederlands wordt ook als keuzevak aangeboden aan studenten public relations.

Het is de bedoeling om op termijn vanuit dit beroepsgerichte curriculum het Nederlands verder uit te bouwen en te verbreden tot een academische opleiding. Dat het initiatief in een wezenlijke behoefte voorziet, blijkt uit het feit dat zich meteen al 122 studenten hebben ingeschreven. De opleiding is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband met de Taalunie voor de komende 3 tot 5 jaar.