Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
16 februari, 2017 - 11:39

Nieuwe leden Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren

De Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren, die het Comité van Ministers van de Taalunie adviseert, heeft sinds 1 januari 2017 vijf nieuwe leden:

  • Els Keytsman, directeur Interfederaal Gelijkekansencentrum (Brussel)
  • Lenny van Oeveren, programmamanager ABN AMRO Bank
  • Marc Cosyns, huisarts en universitair docent Universiteit Gent
  • Massimiliano Spotti, universitair docent en adjunct-directeur van Babylon, onderzoekscentrum voor superdiversiteit, Universiteit van Tilburg
  • Ralf Grüttemeier, hoogleraar Nederlandse letterkunde, Oldenburg (Duitsland)
  • De Raad heeft ook een nieuwe voorzitter (Annette Roeters, algemeen directeur Raad voor de Kinderbescherming) en een nieuwe vicevoorzitter (Bart Vandesompele, directeur Scarlet Blue).

    Voor de invulling van deze functies heeft de Taalunie nadrukkelijk gezocht naar een brede vertegenwoordiging uit de maatschappij en het bedrijfsleven, naast de meer traditionele vertegenwoordiging van onderwijs, wetenschap, letteren en cultuur. De leden van de Raad zijn benoemd voor een periode van drie jaar.

    Voor meer informatie over de nieuwe leden, zie hun presentatie in Taalunie:Bericht.