Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
3 september, 2018 - 17:12

Nieuw boek ondersteunt en stimuleert de taalontwikkeling van kinderen op Curaçao

‘Juny en Gerald’ is de titel van het tweetalige kinderboek dat als doel heeft om de taalontwikkeling van Curaçaose kinderen te ondersteunen en stimuleren.
Vandaag ontving algemeen secretaris Hans Bennis een exemplaar uit handen van Christa Weijer van initiatiefnemer de Orde van den Prince Curaçao.

Voor de taalontwikkeling van het kind is het van belang om naast het Nederlands ook onderwijs in de thuistaal te krijgen. Daarom verschijnt het boek naast het Nederlands ook in het Papiaments. Beide talen zijn officiële talen en instructietalen in het basisonderwijs op Curaçao en verplichte eindexamenvakken in het secundair onderwijs.

Het boek is bedoeld voor schoolkinderen (10 tot 12 jaar), voor ouders, opvoeders en onderwijzers en laat de culturen van Curaçao en van Nederland zien door de ogen van twee jongens van tien jaar. Het boek wordt gratis verstrekt aan scholen. Er zit ook een lesbrief bij met informatie om ermee te werken in de klas.

Meer informatie over de achtergrond en totstandkoming van dit boek leest u hier.

Dit project is mede tot stand gekomen met financiële steun van de Taalunie.