Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
28 november, 2016 - 15:25

Neerlandiaprijs meesterproeven voor Wim Berends

Op maandag 28 november 2016 heeft een delegatie van het bestuur van ANV vzw de Neerlandiaprijs voor meesterproeven overhandigd aan Wim Berends voor zijn scriptie over de noodzaak van een goed taalbeleid in het Surinaamse onderwijs.

De Neerlandiaprijs voor meesterproeven bekroont de scriptie die bijdraagt tot de grensoverschrijdende kennis van de samenwerking tussen de Lage Landen of gebieden ervan die de huidige grenzen overschrijden, ofwel bijdragen tot de kennis van de cultuur van de Lage Landen en tot het Nederlands in wereldwijd perspectief.

De Taalunie, waar de overhandiging plaatsvond, hecht groot belang aan een betere beschrijving en beschikbaarstelling van het Surinaams-Nederlands als volwaardige variëteit van het Standaardnederlands. Hiervoor heeft ze in september een werkbezoek van een Surinaamse delegatie aan Nederland en Vlaanderen georganiseerd. Naar aanleiding van het werkbezoek zijn concrete afspraken gemaakt om het Surinaams-Nederlands beter in kaart te brengen en meer op de kaart te zetten.

De Taalunie is dan ook verheugd over de aandacht die op dit moment aan de scriptie van Wim Berends wordt besteed en de waardering die ervoor wordt geuit. Zij feliciteert hem dan ook van harte met zijn wetenschappelijk belangrijke en maatschappelijk relevante studie.

Foto: Vertegenwoordigers van het bestuur van ANV vzw hebben de prijs overhandigd aan Wim Berends. Van links naar rechts: algemeen secretaris Jan Roukens, penningmeester Jan Deckers, Wim Berends en juryvoorzitter Els Ruijsendaal.

Meer informatie:

  • Scriptie Wim Berends
  • Werkbezoek Surinaamse delegatie