Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
31 juli, 2017 - 12:58

Nederlands studeren in Rusland

‘Alles wat met het Nederlands te maken heeft, is leuk.' Dat zegt Irina Michajlova, hoogleraar Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van St. Petersburg in een portret van Neerlandistiek op YouTube.

Irina Michajlova, die ook Nederlandse literatuur vertaalt, vertelt onder meer over het verschil tussen Nederlanders en Vlamingen (‘Vlamingen lijken meer op Russen dan Nederlanders’), ze verklaart waarom Louis Couperus bij Russische lezers beter overkomt dan bij Nederlandse lezers, ze licht toe waarom Nederlands studeren in het Rusland van de jaren zeventig zo aantrekkelijk was en ze legt omstandig uit waarom het voor studenten Nederlands zo belangrijk is in contact te komen met Vlamingen en Nederlanders.

Dat laatste gebeurt bijvoorbeeld tijdens de Taalunie Zomercursus Nederlands — taal, cultuur en beroep, die momenteel plaatsvindt in Gent.

Bekijk hier het filmpje met Irina Michajlova.