Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
12 juli, 2017 - 14:47

Meertaligheid op het werk: begrensd of grenzeloos?

2e editie Taalunie Talendebatten in Brussel en Utrecht

Meertaligheid op het werk is het thema van de Taalunie Talendebatten 2017. De centrale vraag luidt: hoe kan meertaligheid op de werkvloer meer worden benut, voor het inrichten van het eigen werk enerzijds en het bereiken van een internationale markt anderzijds.

Meertaligheid is meer dan ooit een realiteit. Het is daarom van groot belang goed na te denken over hoe het Nederlands en andere talen zich in diverse maatschappelijke situaties tot elkaar verhouden. De Taalunie wil dat niet alleen doen en nodigt diverse mensen, partners en partijen uit om tijdens de Taalunie Talendebatten hun mening te komen geven en hun argumenten te laten horen.

De debatten vinden plaats op dinsdag 26 en vrijdag 29 september 2017, op de Europese Dag van de Talen bij vleva in Brussel en de eerste dag van het DRONGO talenfestival in Utrecht.

U kunt zich hiervoor gratis inschrijven via de volgende links:

Inschrijving Brussel (via vleva) - dinsdag 26 september (12-14 uur)

Inschrijving Utrecht* - vrijdag 29 september (15-16.30 uur)

Tijdens de debatten zullen twee deskundigen een inspirerend verhaal brengen waarop drie panelleden vanuit diverse arbeidsperspectieven zullen reageren. Ook het publiek zal zijn stem kunnen laten horen. In Brussel zal het debat worden geleid door Phara de Aguirre en in Utrecht door Raja Felgata.

In Brussel zijn de sprekers Mariet Schiepers (KU Leuven) en Ahmed Hilami (PrintConcept)

Het panel bestaat uit: Cindy Hermans (VDAB), Stefaan Peirsman (ACV) en Hans Maertens (Voka)

In Utrecht zullen Paul Lindhout (veiligheidsexpert) en Silvino Seymor (Internationaal Ambitieus) de sprekers zijn.

Het panel wordt gevormd door Marcel Philipse (Arbeidsinspectie), Isabel Coenen (FNV) en Judith Kamalski (Elsevier)

Uw ervaring

Voorafgaand aan het debat wordt alvast een korte enquête gehouden om te peilen of er op het werk meer talen kunnen worden benut dan nu het geval is. U kunt uw stem dus nu al laten horen.

Vul de korte enquête hier in

* De Taalunie is partner van het Platform voor de Europese Dag van de Talen en het DRONGO talenfestival. Uw inschrijving voor het Talendebat in Utrecht geeft u gratis toegang tot de interactieve informatieve beurs van het DRONGO talenfestival en biedt u tevens de mogelijkheid om met korting een volledig toegangsticket te kopen waarmee u ook andere sessies tijdens het DRONGO talenfestival kunt bijwonen. De ticketverkoop voor het talenfestival gaat begin augustus van start.