Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
28 april, 2017 - 00:00

Lesgevers maken feestelijke lancering collectie lesmateriaal Nederlands tot een succes

Samenwerken voor het Nederlands in Brussel

In aanwezigheid van Vlaams minister Sven Gatz is de vakbibliotheek van de Taalunie officieel gepresenteerd aan lesgevers Nederlands voor anderstaligen. Een collectie die zowel professioneel lesmateriaal voor onderwijs Nederlands binnen als buiten (NT2/NVT) het taalgebied bevat.

De lancering in bibliotheek en informatiecentrum Muntpunt kon rekenen op ruime belangstelling van lesgevers uit Brussel en daarbuiten die workshops volgden gelinkt aan de collectie. Zij konden het professionele lesmateriaal, dat nu voor het eerst breed toegankelijk is, ook zelf doorzoeken en ontdekken.

Krachten gebundeld

Vlaams minister Sven Gatz: “Ik juich de samenwerking tussen Muntpunt, het Huis van het Nederlands en de Taalunie van harte toe. Zij brengen kennis over het Nederlands leren bij elkaar. De Taalunie stelt haar collectie open, Muntpunt biedt daarvoor de ideale locatie en bibliotheek en het Huis van het Nederlands Brussel maakt de brug tussen de collectie en de Brusselse lesgevers en cursisten Nederlands. Die samenwerking maakt de inspanningen effectiever.”

"Brussel is officieel een tweetalige stad. Maar in de praktijk vooral een veeltalige wereldstad. Het Nederlands is naast de officiële taal ook een ‘buurtaal’ van de andere talen in Brussel. Dat biedt veel mogelijkheden. Voor moedertaalsprekers, tweedetaalleerders en vreemdetaalleerders Nederlands. Een goede beheersing van het Nederlands biedt hen nieuwe kansen en opportuniteiten en draagt sterk bij aan integratie en inclusie. Het is daarom belangrijk dat het Nederlands ook in deze veeltalige wereldstad zijn positie behoudt.”

Duurzame samenwerking voor het Nederlands

Bibliotheek en informatiecentrum Muntpunt, het Huis van het Nederlands Brussel en de Taalunie hebben de handen in elkaar geslagen rond het Nederlands. De lancering van de collectie lesmateriaal is de start van een duurzame samenwerking. De collectie is ook gekoppeld aan gratis consults voor geïnteresseerden.