Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
10 januari, 2017 - 12:45

Lachland: voorstelling voor wie Nederlands leert

Na de grote successen van 'Anders nog iets?' (met Andrea Croonenberghs) en 'Gelukkig zijn' brengt Fast Forward vanaf 8 november 2016 een comedyproductie voor Nederlands - én anderstaligen.

Humor met zanger-cabaretier Lennaert Maes (De Bonski’s), acteur-regisseur Peter Schoenaerts, de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Aït en stand-upcomedian en NT2-docente Els Vertongen. In eenvoudig Nederlands brengen zij liedjes, sketches, stand-upcomedy, visuele humor, absurd theater … Anderstaligen met een andere culturele achtergrond maken kennis met wat in Vlaanderen grappig is, en Vlamingen maken kennis met humor uit de rest van de wereld.​
In Vlaanderen is ironie of stand-upcomedy heel gewoon, maar dat is het niet overal ter wereld. Wat is humor? En wat is grappig? En waarom vindt de ene iets grappig en de andere niet? Er is niets zo serieus als humor.

Speeldata in 2017:
7/03/2017, 20 uur - GC de Kam - Wezembeek-Oppem
9/03/2017, 20 uur - GC de Zandloper - Wemmel

Deze theaterproductie krijgt de steun van vzw 'de Rand', de Taalunie, vzw Fast Forward, het Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven, de stad Vilvoorde, CC Het Bolwerk en de Orde van den Prince Vilvoorde.