Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
12 juli, 2017 - 16:44

KNAW-verkenning 'Taalbeleid in het Hoger Onderwijs'

In 2016 heeft de Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Jet Bussemaker, aan de Nederlandse Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) gevraagd een verkenning uit te voeren naar het taalbeleid in het hoger onderwijs en het gebruik van Nederlands en/of Engels als instructietalen. Op 11 juli 2017 is het eindrapport verschenen.

U kunt het eindrapport van de KNAW hier terugvinden.

De minister heeft het rapport aangeboden aan de Tweede Kamer en ook de Taalunie om een reactie gevraagd. Eerder heeft de Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren, het adviesorgaan van de Taalunie, gepleit voor blijvende aandacht voor zowel het gebruik van het Nederlands als taal van wetenschap en hoger onderwijs als de taalvaardigheid Nederlands van studenten.

Notitie en adviesrapport Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren
- De notitie over Nederlands als taal van wetenschap en hoger onderwijs uit september 2016 vindt u hier;
- Het advies over taalvaardigheid Nederlands van studenten in het hoger onderwijs uit maart 2015 vindt u hier.