Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
5 juli, 2019 - 10:55

Hans Bennis neemt afscheid als algemeen secretaris van de Taalunie

Op 1 februari 2020 stopt Hans Bennis als algemeen secretaris van de Taalunie.

Hans Bennis: "Leiding geven aan het Algemeen Secretariaat van de Taalunie is een prachtige taak en een zeer mooie en boeiende aanvulling op mijn lange carrière in de wetenschap. Helaas zorgen fysieke klachten ervoor dat ik deze functie eerder neer moet leggen dan was voorzien."

"Ik vind het een voorrecht om samen met de medewerkers te werken aan een Taalunie die een centrale en verbindende rol speelt bij de vorming van beleid voor een levende en dynamische Nederlandse taal. Het komend half jaar ga ik nog met veel plezier werken aan een aantal interessante trajecten."

Hans Bennis, van huis uit taalkundige, is op 1 februari 2017 begonnen bij de Taalunie. Daarvoor was hij directeur van het Meertens Instituut (KNAW) en bijzonder hoogleraar Taalvariatie aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie de syntaxis van het Nederlands. Eerder gaf Hans Bennis leiding aan het Holland Institute of Generative Linguistics in Leiden en was hij docent aan de vakgroep Nederlands aan die universiteit. In 2007 werd hij benoemd tot buitenlands erelid van de Koninklijke Akademie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde in Gent. Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan.

Lees in het jaarverslag wat er in 2018 is gebeurd bij de Taalunie.

Meer informatie over de werkzaamheden van de Taalunie en wat het oplevert vindt u in de brochure ‘Samen sterker voor het Nederlands’.

Vacature

Bent u geïnteresseerd in de functie van algemeen secretaris bij de Taalunie? Meer informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure vindt u hier.

U kunt solliciteren tot en met 1 september 2019.