Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
4 april, 2014 - 12:43

Groene Boekje dunner of dikker?

De Woordenlijst van de Nederlandse Taal (het ‘Groene Boekje’) wordt een stuk dunner in 2015, schreef de pers onlangs. Dat is een deel van de waarheid.

De gratis raadpleegbare onlineversie van de Woordenlijst (woordenlijst.org) wordt in 2015 sterk uitgebreid, onder meer met nieuwe woorden en met woorden uit de Surinaamse variant van het Nederlands. Een uitgave in boekvorm van deze uitgebreide lijst zou onhandelbaar dik worden, of zelfs in meer delen moeten worden uitgegeven. Daarom zal de digitale versie niet dezelfde selectie bevatten als de gedrukte versie. Die laatste wordt sterk ingekort. Alleen woorden die aanleiding geven tot twijfel komen erin voor.

De spelling van woorden en de regels van de officiële spelling worden niet aangepast.

Raadpleeg de juiste spelling van woorden op Woordenlijst.