Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
13 februari, 2014 - 14:33

Gezocht: deskundige uitgever voor Woordenlijst Nederlandse Taal 2015-2025 (het Groene Boekje)

De Taalunie legt de officiële spelling van het Nederlands vast in de Woordenlijst Nederlandse Taal. Deze lijst wordt om de tien jaar geactualiseerd. De Woordenlijst is gratis raadpleegbaar op http://woordenlijst.org en is in boekvorm te koop als het Groene Boekje. Dat Groene Boekje verschijnt opnieuw in boekvorm in 2015. De Nederlandse Taalunie wil het verzorgen en commercialiseren van deze nieuwe editie via een aanbesteding in concessie gegeven aan een geschikte commerciële uitgever.

De Taalunie nodigt graag deskundige uitgevers uit om zich kandidaat te stellen. Uitgevers kunnen deelnemen aan een niet-openbare procedure, waarbij de gunning wordt toegekend aan de economisch meest gunstige offerte. De nieuwe editie van de Woordenlijst Nederlandse Taal moet verschijnen op 15 oktober 2015, en deze editie moet tot en met 14 oktober 2025 onophoudelijk leverbaar blijven.

De nieuwe editie van de Woordenlijst Nederlandse Taal (editie 2015-2025) houdt geen wijziging in van de spellingvoorschriften en zal naast de spellingregels en de lijst met courante woorden ook lijstjes bevatten met vergelijkbare spellingkwesties. Verder wordt de woordenlijst gereduceerd tot ongeveer 50.000 trefwoorden. Tot slot wordt de selectie van het woordmateriaal aangepast, o.a. door opname van Nederlandse woorden die in Suriname en het Caribische gebied bekend zijn.

Aanvraag indienen

Deadline indienen kandidatuur: maandag 17 maart 2014