Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
27 augustus, 2018 - 15:59

Genomineerden Toneelschrijfprijs 2018 bekend

George Elias Tobal, Eric de Vroedt en Willem de Wolf & Rebekka De Wit zijn dit jaar genomineerd voor de Toneelschrijfprijs. Die onderscheiding bekroont de beste Nederlandstalige theatertekst van het afgelopen seizoen en wordt dit jaar al voor de 31ste keer uitgereikt.

De Nederlands-Vlaamse jury van de Toneelschrijfprijs 2018 bestaat uit Rob Vriens, Judith de Rijke en Nico Boon, onder leiding van jurysecretaris Steven Peters. Na uitgebreid overleg selecteerden zij uit de 69 inzendingen: FosterHuberHeyne van Willem de Wolf & Rebekka de Wit, The Nation van Eric de Vroedt en Woestijnjasmijntjes van George Elias Tobal als genomineerde teksten voor de Toneelschrijfprijs 2018.

De Toneelschrijfprijs - ter waarde van 10.000 euro - bekroont een Nederlandstalige toneeltekst die het afgelopen theaterseizoen voor het eerst gespeeld werd en wil bijdragen aan een levendige Nederlandstalige toneelschrijfkunst.

De organisatie is in handen van het Vlaams Fonds voor de Letteren, het Fonds Podiumkunsten, het Nederlands Letterenfonds en de Taalunie. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Sabam for Culture en het Lira Fonds.

De Toneelschrijfprijs wordt dit jaar uitgereikt op vrijdag 7 september op het Theaterfestival in Antwerpen. Meer informatie over de uitreiking op de webpagina van het Theaterfestival.