Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
17 april, 2014 - 17:02

Dimitri Verhulst schrijft Boekenweekgeschenk 2015

Het geschenkboek voor de Boekenweek van 2015 wordt een werk van Dimitri Verhulst. Deze Vlaamse schrijver (Aalst, 2 oktober 1972) debuteerde in 1999 en publiceerde sindsdien romans, verhalen, novellen, poëzie en toneel.

Zijn grote doorbraak kwam in 2006 met de klassieker De helaasheid der dingen, dat werd bekroond met o.a. de Gouden Uil Publieksprijs. Met Godverdomse dagen op een godverdomse bol (2008) won Verhulst de Libris Literatuurprijs. Dimitri's meest recente boek, De laatkomer, wordt wereldwijd vertaald en er werden binnen een half jaar 75.000 exemplaren van verkocht.

De 80ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart 2015 en krijgt als thema waanzin, onder het motto: 'Te gek voor woorden'. De Boekenweek vindt voor het tweede jaar gezamenlijk in Vlaanderen en Nederland plaats.

De eerste Vlaamse Boekenweek was een succes: er werden 37.000 Boekenweekgeschenken verspreid, de boekhandels waren overwegend positief en noteerden nieuwe klanten en appreciatie bij de klanten. Er was zelfs een stijging van 2,3 % van de boekverkoop in de boekhandel. Boek.be organiseert de Boekenweek in Vlaanderen met steun van de Taalunie.

Zie ook