Agenda

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 

Literaire Vertaaldagen

Datum: 
vrijdag, 14 december, 2018 - 00:00
Locatie: 
Amsterdam, Nederland

De twintigste Literaire Vertaaldagen worden gehouden op vrijdag 14 (symposiumdag) en zaterdag 15 december (workshopdag) 2018 in Amsterdam. Thema is dit jaar 'Nieuwe stemmen, oude stemmen — samenwerking baart kunst'. Relatief nieuwe vertalers en ervaren vertalers — en in één geval een debuterende auteur en een relatief debuterende vertaler — die op enige manier hebben samengewerkt, zullen gedurende de dag over hun samenwerking vertellen.

Op vrijdag 14 december worden de Letterenfonds Vertaalprijzen 2018 uitgereikt aan Janny Middelbeek-Oortgiesen (Zweeds-Nederlands) en naar Goedele De Sterck (Nederlands-Spaans). Hiermee wordt niet alleen hun beider vertaaloeuvre bekroond maar ook hun inzet als ambassadeur tussen twee taalgebieden. Aan beide prijzen is een bedrag van 10.000 euro verbonden. Zie ook Letterenfonds Vertaalprijzen naar Janny Middelbeek-Oortgiesen en Goedele De Sterck.