Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
17 september, 2018 - 13:47

Thematische consulten voor lesgevers Nederlands aan anderstaligen van start

Muntpunt, het Huis van het Nederlands Brussel en de Taalunie starten met het aanbieden van thematische consulten voor lesgevers NVT en NT2. Deze nieuwe verdiepende consulten komen er na een bevraging onder lesgevers en worden ingevuld door diverse experten.

Op woensdag 10 oktober a.s., tijdens de Week van het Nederlands, zal het eerste thematische consult plaatsvinden in Brussel. Het thema van de sessie is ‘Interactieve werkvormen’ en zal worden verzorgd door Jolien De Decker van het Instituut voor Levende Talen (ILT).

Meld u aan via deze link.

De Decker: “In deze workshop gaan we aan de slag met tekst- en filmmateriaal, poëzie en muziek die als veelzijdige inspiratiebronnen kunnen dienen. We gaan op zoek naar concrete werkvormen om gedichten, teksten, filmpjes en liedjes op een motiverende en prikkelende manier in de klas te gebruiken. We houden het uiteraard niet louter bij voorbeelden maar testen ook een paar werkvormen uit.”

Praktisch

De thematische consulten vinden plaats in Brussel bij Muntpunt tussen 16.30 en 18.30 uur. Deelname bedraagt 5 euro, inclusief broodjes.

Op 7 november zal het tweede thematische consult plaatsvinden rond ‘Toetsing en evaluatie’, verzorgd door het CNaVT (Certificaat Nederlands als Vreemde Taal).

Samenwerken voor het Nederlands

De Taalunie werkt samen met bibliotheek en informatiecentrum Muntpunt en het Huis van het Nederlands Brussel. De uitgebreide NVT-vakbibliotheek heeft net als de (thematische) consulten een plek in Muntpunt. Een collectie die regelmatig wordt herzien en aangevuld en zowel professioneel lesmateriaal voor onderwijs Nederlands binnen als buiten (NT2/NVT) het taalgebied bevat. Het Huis van het Nederlands Brussel maakt de brug tussen de collectie en lesgevers.