Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
31 maart, 2014 - 10:54

Jet Bussemaker op Xperience Holland Day in Beijing

Op 25 maart 2014 bracht Jet Bussemaker, de Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, een bezoek aan Beijing. Ze ondertekende er een aantal overeenkomsten op het gebied van onderwijs, cultuur en wetenschap. Bussemaker opende de Xperience Holland Day op Tsinghua University, waar ze o.a. in gesprek ging met Chinese studenten die Nederlands leren.

Op de Xperience Holland Day, die druk werd bijgewoond, konden Chinese studenten informatie inwinnen over studeren in Nederland. Er waren informatiebalies, video’s over de Nederlandse cultuur en doorlopend vertoningen van Nederlandse films. De Nederlandse docente Padma Bansie van Beijing Foreign Studies University (BFSU) gaf een stoomcursus Nederlands. De populairste plek was ongetwijfeld de koffiehoek met stroopwafels, kaasblokjes en bitterballen.

De Chinese studenten Nederlands van Beijing Foreign Studies University (BSFU) konden heel even met minister Bussemaker praten. Die stelde hen de vraag waarom zij Nederlands studeren. De studenten antwoordden dat ze later verder in Nederland willen studeren, dat ze Nederlands een mooie taal vinden, of dat ze geboeid zijn door de Nederlandse cultuur. DE Taalunie steunt het programma Nederlands aan BSFU.

Padma Bansie: “Voor mijn studenten Nederlands was het een erg interessante en leerrijke dag. Naast de vele indrukken die ze hebben opgedaan, hebben ze ook van dichtbij kennis gemaakt met de souplesse waarmee ‘de Nederlander’ zich beweegt. Ze konden niet geloven dat je zomaar met de minister en delegatieleden een praatje kon maken.”