Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
9 oktober, 2017 - 11:13

De Week van het Nederlands is begonnen

Zaterdag 7 oktober is de Week van het Nederlands van start gegaan met diverse congressen en boekpresentaties. De algemeen secretaris van de Taalunie, Hans Bennis, opende die ochtend het congres van het Genootschap Onze Taal. Het was de aftrap van een week vol activiteiten die het belang en de diversiteit van het Nederlands onderstrepen.

Naast de boeken Waar komt suikerspin vandaan? en De taal der liefde is dit weekend ook de Taaltelefoon Suriname gelanceerd; Surinamers kunnen hun taalvragen voortaan via WhatsApp laten beantwoorden. Verder wordt woensdag een boek van een ex-laaggeletterde gepresenteerd en is er vrijdag een internationale streektaalconferentie.

Dat zijn slechts een paar van de vele activiteiten op locatie en online die nog tot en met zaterdag 14 oktober plaatsvinden. Het hele programma is te vinden op weekvanhetnederlands.org.