Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
8 februari, 2017 - 13:45

Consulten van start voor docenten Nederlands voor anderstaligen

Welk lesmateriaal kan ik gebruiken? Waar vind ik iets extra’s voor in de klas? Welke boeken zijn nuttig voor mijn lessen? Op die vragen kunnen docenten Nederlands voor anderstaligen nu antwoord krijgen tijdens maandelijkse gratis consulten in Muntpunt in Brussel. Het vertrekpunt is de unieke basiscollectie boeken voor docenten Nederlands als vreemde of tweede taal. De eerste consulten zijn inmiddels gegeven.

De door de Taalunie verzamelde collectie professioneel lesmateriaal en vakliteratuur is nu in Muntpunt breed toegankelijk en wordt regelmatig herzien en aangevuld. Tijdens de consulten stelt Peter Schoenaerts, taalexpert en auteur van verscheidene bekende publicaties voor anderstaligen, de collectie voor. Hij geeft uitleg en tips en doet suggesties voor andere boeken of aanvullend lesmateriaal. Ook is er ruimte voor vragen.

Mijlpaal

Maya Rispens, afdelingshoofd Taalgebruik bij de Taalunie: 'De Taalunie steunt het Nederlands als Vreemde Taal, dus het Nederlands buiten het taalgebied. Met deze consulten ondersteunen wij, naast de docenten en onderwijsinstellingen in bijvoorbeeld Wallonië, ook die binnen het taalgebied. De rijke NVT-collectie is nu in Muntpunt dus veel breder toegankelijk en de ontsluiting ervan door middel van de consulten is een belangrijke mijlpaal.'

Samenwerken voor het Nederlands

De Taalunie werkt sinds kort samen met bibliotheek en informatiecentrum Muntpunt in Brussel. De uitgebreide NVT-vakbibliotheek is daardoor breed beschikbaar doordat zij een plek heeft gekregen in Muntpunt. Daarnaast maakt ook het Huis van het Nederlands Brussel de brug tussen de collectie en de docenten.