Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
11 november, 2016 - 13:47

Bossche ambtenaren winnen Nationale Schrijfprijs

Marieke van Straaten, Julia Borgers en Miriam Castricum van de afdeling Publieke Dienstverlening van de gemeente 's-Hertogenbosch hebben de Nationale Schrijfwedstrijd gewonnen. Hun tekst werd met de Gouden Veer bekroond als de beste overheidsbrief in Nederland voor een individuele burger. De brief die zij schreven was een brief aan de ouders van adoptiekinderen over de gegevens van hun kind in de BRP (Basisregistratie Personen). Die brief vond de jury de beste van de ingezonden teksten, die zeer gevarieerd waren in onderwerp en die allemaal geschreven waren door medewerkers van diverse gemeenten en uitvoeringsorganisaties.

De finale van de Nationale Schrijfwedstrijd vond plaats op donderdag 10 november, met als presentator radiomaker en taalliefhebber Frits Spits. De wedstrijd vond voor de twaalfde keer plaats. De organisatie is in handen van een samenwerkingsverband van de Rijksuniversiteit Groningen, Schouten & Nelissen, NWO/ZonMW, en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dit jaar was ook de Nederlandse Taalunie betrokken bij de organisatie en de jurering.

Fotografie: Jenny van Bremen-Boom (NWO).