Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
25 augustus, 2017 - 09:55

Aanmelding Digitale Cursus Literair Vertalen 2017 (EU-ESP / BRA-POR)

Het Expertisecentrum Literair Vertalen (ELV) organiseert dit najaar een Digitale Cursus Literair Vertalen voor vertalers uit het Nederlands in het Europees-Spaans en Braziliaans-Portugees. De cursus vindt in zijn geheel online plaats van 9 oktober tot en met 3 december.

Voor wie

De Digitale Cursus Literair Vertalen is bedoeld voor vertalers die aan het begin van hun professionele loopbaan staan en serieus van plan zijn om daadwerkelijk de komende jaren als literair vertaler aan de slag te gaan. Bij voorkeur hebben de kandidaten enige ervaring als literair vertaler of eerder deelgenomen aan cursussen.

Programma

De cursus duurt 8 weken en heeft een studielast 1 à 1,5 dagdeel per week. Het cursusprogramma bestaat uit het individueel vertalen van brontekstfragmenten, het bestuderen van secundaire literatuur en het maken van opdrachten. Daarnaast komen de cursisten samen in online vertaalateliers om hun vertalingen en opdrachten te bespreken. Eens per twee weken wordt de bijeenkomst geleid door een ervaren vertaaldocent die alle deelnemers aan het eind van de cursus ook van individuele feedback zal voorzien.

Aanmelden

Aanmelden kan t/m zondag 27 augustus 2017. De selectie vindt plaats op grond van vooropleiding, eventuele vertaalervaring en vooral motivatie en cv.
U kunt zich aanmelden door het aanmeldingsformulier - onderaan het bericht - volledig ingevuld op te sturen naar literair.vertalen@uu.nl. Op de website van het ELV vindt u ook meer informatie over de ingangsniveaus.

De cursus wordt georganiseerd door het ELV in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Het ELV is een partnerschap van de Taalunie, de KU Leuven en de Universiteit Utrecht in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Het ELV stelt zich ten doel een impuls te geven aan de kwaliteit van het literair vertalen in en uit het Nederlands door middel van opleiding en deskundigheidsbevordering. Zie voor meer informatie www.literairvertalen.org