Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Taalunienieuws

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
31 oktober, 2017 - 14:14

23 november: tweede bijeenkomst Netwerk Begrijpelijke Overheid

Op donderdag 23 november vindt in Utrecht in het museum De Speelklok de tweede algemene bijeenkomst plaats van het Netwerk Begrijpelijke Overheid.

Een middag lang zijn er lezingen over overheidscommunicatie, gevolgd door een discussie. Nederland en Vlaanderen komen allebei aan bod, er is een praktijkvoorbeeld uit Noorwegen en ook communicatie met laaggeletterde burgers is een punt van aandacht.

Het Netwerk Begrijpelijke Overheid is een initiatief van de Taalunie en van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Nederland. Het netwerk wil overheidsinstellingen in Nederland en Vlaanderen stimuleren om rond begrijpelijke overheidscommunicatie kennis te delen en waar mogelijk samen te werken. Zo wil het ertoe bijdragen dat begrijpelijkheid een permanent aandachtspunt wordt bij alle overheidsinstellingen in het hele Nederlandse taalgebied.

Taalpublicist Wim Daniëls is dagvoorzitter van deze netwerkbijeenkomst.

  • Klik hier voor het programma
  • Klik hier voor aanmelden (deelname aan de bijeenkomst is gratis). Max. 90 personen.