Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie april 2016

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Nieuwe woorden
Nieuwe woorden
Rubriek: 
Auteur: 
INL

Omapost, sjoemelfiets en wowen

Talen bewegen mee met hun tijd en met de mensen die ze spreken. Ook het Nederlands! Dagelijks zien nieuwe woorden en begrippen het licht. Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) verzamelt ze. Kent u deze al?

Datingvolière, volière die bestemd is om monniksgieren bij elkaar te brengen, te laten 'daten', met de bedoeling paren te vormen die samen weer voor jongen kunnen zorgen. Lees meer.

Mechanische doping, vorm van doping die niet bestaat uit een stimulerend middel of een stimulerende stof, maar uit een mechanisch middel dat de prestatie van de sporter verbetert. Lees meer.

Omapost, dienst die papieren kaartjes naar oma's stuurt, of naar andere mensen die niet op sociale media zitten, met daarop een foto afkomstig van iemands Instagram- of Facebookaccount. Lees meer.

Sadden, het op Facebook met een emoticon van een verdrietig ‘sad’ gezichtje uiting geven aan het feit dat je ergens zeer teleurgesteld over bent. Lees meer.

Sjoemelfiets, fiets die voorzien is van een mechanisch middel dat de prestatie van een sporter verbetert. Lees meer.

Wowen, het op Facebook met een emoticon van een bewonderend gezichtje uiting geven aan het feit dat je iets geweldig vindt en er als het ware ‘wow’ bij zegt. Lees meer.

 

Eerdere woordstraten bekijken? Klik hier.