Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie oktober 2014

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Pratende mensen
Pratende mensen
Rubriek: 
Auteur: 
Rita Stiekema

Tekstblad: 'Opdat we elkaar goed begrijpen'

We schotelen u een boeiend artikel voor over teksten en de kwaliteit van sociale interactie. "De vraag hoe mensen elkaar begrijpen, is altijd de kernvraag en vervolgens: hoe je dit kunt optimaliseren." 

Onderzoek naar de manier waarop mensen conversaties voeren, is direct relevant voor tekstschrijvers. Teksten spelen een belangrijke rol in geschreven gespreksprotocollen, bijvoorbeeld bij de huisarts of in de meldkamer van 112.

Rita Stiekema voerde met conversatieanalyticus en hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de RUG Tom Koole een gesprek over het voeren van gesprekken. 

Lees hier het integrale artikel 'Teksten en de kwaliteit van sociale interactie'.  

Dit artikel verscheen in Tekstblad nummer 4 van 2014. 

Tekstblad is hét tijdschrift over tekst en communicatie. Voor iedereen die professioneel in tekst is geïnteresseerd. Meer info: www.tekstblad.nl