Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Editie december 2014

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

Rubriek: 

Slimme detectives met een vergrootglas

Er zijn massaal veel boeken te vinden. Maar hoe vind je nou het leukste boek? Laat je helpen door de Boekenzoeker! 

Dit is een zoekmachine voor kinderen en jongeren die op zoek zijn naar een goed boek.

Op de Boekenbeurs in Antwerpen kon je aan echte Boekenzoekers hulp vragen. De slimme detectives met het vergrootglas gaven kinderen allerlei leuke boekentips. Bekijk het filmpje om te zien hoe dat in z’n werk gaat!

Het filmpje kwam tot stand dankzij Boek.be en 4 laatstejaarsstudenten journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen.

Boekenzoeker.org

Boekenzoeker helpt kinderen een goede keuze uit het boekenaanbod te maken met als doel het verleiden tot lezen en het laten ontdekken van nieuwe boeken, onbekende soorten boeken en minder voor de hand liggende boeken.

Boekenzoeker.org wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse TaalunieStichting Lezen Nederland en Stichting Lezen Vlaanderen.