Agenda

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 

Internationaal Studentendictee der Nederlandse taal

Datum: 
dinsdag, 9 april, 2019 - 00:00
Locatie: 
10 landen, Centraal-Europa

Jaarlijks vindt op zo'n 17 universiteiten in 10 landen in Centraal Europa het Internationaal Studentendictee der Nederlandse taal plaats. Het dictee is een evenement bedoeld voor studenten neerlandistiek extra muros, waarin wij hen uitdagen mee te dingen naar de lokale- en regionale hoofdprijs.

Vanzelfsprekend is iedereen van harte welkom om mee te doen aan dit dictee en wij nodigen dan ook alle Nederlandssprekenden in de deelnemende landen uit zijn/haar kennis van de Nederlandse taal te testen: van docenten neerlandistiek tot diplomaten en van moedertaalsprekers tot ex-studenten.

Aan het Internationaal Studentendictee der Nederlandse taal doet u natuurlijk in eerste instantie omdat het leuk is, omdat u van de Nederlandse taal houdt en omdat u nu wel eens zou willen weten hoe goed u eigenlijk bent. Uw deelname wordt in ieder geval door alle universiteiten zeer gewaardeerd.

De beste student van ieder deelnemend studiejaar krijgt een aanmoedigingsprijs. De algemene studentenwinnaar van de universiteit gaat naar huis met de titel 'Plaatselijke kampioen' of misschien wel 'Landkampioen'. Studenten in Hongarije, Polen en Tsjechië moeten eerst op de resultaten van de andere universiteiten uit hun land wachten voordat bekend wordt wie de landskampioen is geworden.

Het dictee zal dit jaar wederom worden voorgedragen door Philip Freriks, die de tekst vooraf zal inspreken.