Agenda

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 

Braillesymposium

Datum: 
vrijdag, 29 november, 2019 - 00:00
Locatie: 
Breda, Nederland

De Braille-Autoriteit voor het Nederlands taalgebied organiseert een Braillesymposium op vrijdag 29 november a.s. in het Chassé Theater te Breda. Centraal thema van het symposium: "Braille in het digitale tijdperk".

Zowel professionals als ervaringsdeskundigen leveren een bijdrage aan het symposium. Diverse aspecten van braille en van het belang van braille lezen komen aan de orde. Onder meer de eerste voorstellen voor de standaardisatie van het 8-punts braille, het zogenaamde digitale braille, worden gepresenteerd. Daarnaast is er een debat met verschillende generaties braillelezers over de mogelijkheden van digitaal braille en de keuze om ook braille op papier te blijven lezen. Dagpresentator is Geertje de Ceuleneer.

Het braillesymposium vindt plaats in het Chassé Theater in Breda. Het officiële programma begint om 10.30 uur en eindigt rond 16.00 uur Het definitieve programma wordt uiterlijk medio oktober gepubliceerd op de website www.braille-autoriteit.org. Aanmelden kan vanaf 1 september a.s.

Voor meer informatie over het Braillesymposium “Braille in het digitale tijdperk” kunt u contact opnemen met:
De Braille-Autoriteit voor de Nederlandse taal via contact@brailleautoriteit.org.

Voor vragen over de aanmelding kunt u terecht bij:
Vereniging Onbeperkt Lezen
Tel. +31 70 26 29 29 4
E-mail: info@onbeperktlezen.nl

Meer informatie: