Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/taaluniebericht.org/2014.archief.taaluniebericht.org/includes/menu.inc).

Actueel

Dit is een oude versie van Taalunie:Bericht en wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor nieuwe artikelen naar taaluniebericht.org.

 
28 juni, 2018 - 12:23

Meld u aan voor de Taalunie Talendebatten 2018: geslaagde communicatie in de zorg

3e editie Taalunie Talendebatten in Brussel en Amsterdam

Bent u werkzaam in de zorg en wilt u weten hoe daarin het best kan worden omgegaan met meertaligheid? Of bent u gewoon nieuwsgierig en wilt u weten op welke manieren geslaagde communicatie in de zorg het best kan worden bereikt? Kom naar de Taalunie Talendebatten 2018 over meertaligheid in de zorg en laat uw stem horen.

Aanmelden

Meld u nu alvast aan voor een van de debatten via de onderstaande links. Deelname is gratis (inclusief de lunch).

  • Inschrijving Brussel - woensdag 26 september - 12-14 uur
  • Inschrijving Amsterdam - vrijdag 28 september — 12-14 uur
  • De inhoud

    Goede zorg valt of staat vaak met goede communicatie. Maar wanneer is communicatie in de zorg geslaagd? En hoe zorg je ervoor dat de ander je goed verstaat, ook als die een andere taal of variëteit spreekt of minder geletterd of talig is? In een wereld en samenleving die steeds diverser en meertaliger wordt, zijn dit belangrijke vragen voor zowel het heden als de toekomst.

    Praktijkvoorbeelden

    Aan de hand van een aantal gespeelde praktijkvoorbeelden door een improvisatiegezelschap en suggesties van zowel deelnemers aan het debat als experten uit de zorgsector, wil de Taalunie deze vragen tijdens haar Talendebatten 2018 mee beantwoorden.

    De debatten vinden plaats in Brussel onder leiding van VRT-journalist Peter Decroubele en in Amsterdam onder leiding van oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet.

    Over de Taalunie Talendebatten

    Meertaligheid is meer dan ooit een realiteit. Het is daarom van groot belang goed na te denken over hoe het Nederlands en andere talen zich in diverse maatschappelijke situaties tot elkaar verhouden. De Taalunie wil dat niet alleen doen en nodigt diverse mensen, partners en partijen uit om hieraan deel te nemen. Tijdens de twee voorgaande edities werden meertaligheid op het werk en meertaligheid in het onderwijs nader besproken. De Taalunie Talendebatten worden jaarlijks georganiseerd in samenwerking met vleva, het Platform voor de Europese Dag van de Talen, het DRONGO talenfestival en, sinds dit jaar, de Brakke Grond.

    Neemt u deel aan een of beide debatten? Dan kunt u met korting naar het DRONGO talenfestival op 9 en 10 november bij de Radboud Universiteit in Nijmegen (NL).